Tabletgroei neemt af in de VS, Europa, IDC verlaagt prognose

Posted on by 0 comment

De verkoop van tabletcomputers zal dit jaar in Noord-Amerika en West-Europa afnemen, waardoor IDC corp. zijn prognose voor de wereldwijde groei met bijna de helft vermindert.

De marktonderzoeker voorspelt nu dat het aantal verkochte tablets met 6,5 procent zal groeien tot 233,1 miljoen in 2014. Dit is minder dan een eerdere prognose van 12,1 procent. IDC verwacht geen groei voor Noord-Amerika en West-Europa na een eerdere groeisprong van 25 procent in deze regio’s.

Deze nieuwe voorspelling laat de druk op bedrijven zoals Apple Inc. en Samsung Electronics Co. zien, die proberen hun productassortiment te verversen met nieuwe modellen om consumenten in ontwikkelde markten over te halen hun huidige apparaten te vervangen.

Apple’s leveranciers bereiden zich erop voor om de grootste iPad ooit te produceren. Bloomberg News, dat een bron met kennis van zaken citeert, bericht dat de productie gepland staat voor het eerste kwartaal van het volgende jaar. Het bedrijf uit Cupertino, Californië, is al op zijn minst een jaar met leveranciers bezig geweest om een nieuw assortiment te ontwikkelen en bronnen zeggen dat de nieuwe iPad een scherm heeft dat diagonaal 12,9 inch (37,8 centimeter) lang is.

De groei in de tabletmarkt zal uit ontwikkelingsmarkten komen met apparaten die schermen van kleiner dan 8 inches hebben. In deze markten wordt verwacht dat de prijzen met gemiddeld 10 procent zullen dalen. Volgens de onderzoeker zal de verkoop in 2014 buiten Noord-Amerika en West-Europa 12 procent stijgen, na een enorme groei van 88 procent in 2013.

“Er bestaat nog steeds een gezonde trek naar producten in deze categorie,” zegt Jean Philippe Bouchard, de onderzoeksleider voor tablets bij IDC, in een verklaring.

Lees meer op www.ereadingevent.nl

Category: blog | Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *