Scheren is gemakkelijk (E-book)

Posted on by 0 comment

scheren is gemakkelijk e-book e-readingOverweeg je om je te scheren met klassiek scheermesjes, maar voel je je bezorgd dat je jezelf per ongeluk zou kunnen verwonden? Hoewel er veel handleidingen op internet te vinden zijn over hoe je jezelf handmatig kunt scheren met een ouderwets scheermes, zijn deze vaak te technisch voor een beginneling. Gelukkig kwam ik per toeval een boekje tegen dat 100 jaar geleden geschreven werd en dat duidelijke basistechnieken voor handmatig scheren beschrijft.

De titel is ‘Shaving made easy’ (Scheren is gemakkelijk)

Alhoewel het in 1904 geschreven werd, is ‘Scheren is gemakkelijk’ het boekje dat ik gebruikte om mezelf op de klassieke manier te leren scheren. Ik was van mening dat de mannen die zich 100 jaar geleden met de hand scheerden, het best geplaatst zijn om iemand aan te leren hoe je jezelf handmatig kunt scheren.

‘Scheren is gemakkelijk’ heeft mij heel erg geholpen bij het ontdekken van handmatig scheren dat ik niet anders kon dan het boekje te delen met anderen. Bijgevolg nam ik dus even wat tijd en transformeerde ik het boekje in een makkelijk te downloaden pdf-bestand (ebook) zodat ook anderen er kunnen van genieten. Nu kunt u ook meegenieten van het voordeel dat ik uit dit boek kon halen!

Wat je uit ‘Scheren is gemakkelijk’ kunt leren

Dit boek werd onderverdeeld in verschillende hoofdstukken die overeenkomen met de gelijknamige handelingen die je moet uitvoeren om op klassieke wijze met de hand te scheren. Uit ‘Scheren is gemakkelijk’ kun je leren hoe:

  • Een scheermes te kiezen
  • Het scheermes te wetten en aan te scherpen
  • Een lederen wetriem uit te kiezen voor je scheermes
  • Kies het beste scheerapparaat
  • Het scheermes vast te houden
  • Een scheerborstel te gebruiken
  • Scheerbewegingen uit te voeren zonder jezelf te kwetsen
  • Scheerwondjes te behandelen

Behalve een beschrijving van hoe een scheermes te gebruiken, vind je in ‘Scheren is gemakkelijk’ ook prachtige afbeeldingen die de optimale scheertechniek op duidelijke wijze illustreren. Deze ouderwetse afbeeldingen zijn niet alleen nuttig, ze zijn ook gewoon leuk om naar te kijken.

Hoe kom je aan dit boek?

Ben je er klaar voor om jezelf op de ouderwetse manier te gaan scheren? Het is een unieke ervaring en een goede manier om terug te gaan naar de basis van het scheren. Gelukkig hoef je niet ver te zoeken om dit boek te verkrijgen, het is nu beschikbaar als ebook. Je kunt het eenvoudig downloaden en beginnen met leren.

Misschien denk je, waarom zou ik dit boek kopen als ik het in een antiquariaat kan vinden? Hoewel dit een optie is, is het vaak moeilijk om een exemplaar te vinden en als je het wel vindt, zal het waarschijnlijk een stuk duurder zijn. Bovendien kosten cursussen voor handmatig scheren vaak meer dan 70 euro, terwijl met dit boek alles wat je nodig hebt voor slechts 4 euro is.

Ik wil dat andere mensen evenveel plezier beleven aan het scheren met een klassiek open mes als ikzelf, dus ik hou de prijs bewust laag. Met dit boek kun je alles leren wat je nodig hebt om jezelf te scheren met een klassiek open scheermes. Dus neem een kijkje, download het boek en begin met leren!

Veel geluk, en een goede scheerbeurt gewenst! 

Voor meer tips over scheren bekijk:

http://www.scheerzone.nl/de-ideale-scheerbeurt/

Category: blog, e-book, e-reading, Tips | Tags: ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *