Verslag van het ereadingevent 2011

Posted on by 0 comment

Vorig jaar, tijdens het eerste ereadingevent, hebben een aantal studenten verslag gedaan van de dag en dat is goed bevallen.

Dit jaar zijn wij de studenten die verslag gaan doen van het event:

Naam Studie Doet mee omdat
Rogier Brinkman Rechtsgeleerdheid in Leiden4e jaar Het leek een leuke uitdaging om via allerlei soorten nieuwe media verslag te doen van het event. E-reading heeft de toekomst en wilde eens van dichtbij horen welke veranderingen er aan zitten te komen.
Sandra Oosterwolde Deeltijd Informatie en Media in Amsterdam4e jaar Vindt het interessant om te horen welke ontwikkelingen er zijn op E-reading gebied na een minor onderzoek op e-reader gebied. Dit dient ook om praktijkervaring op te doen voor een baan in de toekomst.
Laurenzo Otte Informatie en Media3e jaar E-reading is iets van de toekomst. Toch is het nog een moeilijk te bevatten begrip. met het deelnemen aan het event hoop ikzelf meer te leren over wat er nou eigenlijk gaande is binnen deze e-reading wereld en hoop ik dit op een luchtige en plezierige manier te delen met anderen.
Sunita Rasouli Interactieve media in Amsterdam1e jaar Vanwege de opleiding is het belangrijk up to date te blijven bij de ontwikkeling in de mediawereld. Naarmate de technologie verandert, verandert ook mijn toekomst. Het is heel belangrijk om te weten of nieuwe producten die op de markt kom en een toegevoegde waarde hebben voor de maatschappij; de gebruikers. Ik richt mij op innoverende technologie, dus ben ik geïnteresseerd wanneer een product echt een nieuwe functie of service te bieden heeft. Zelf lees ik het liefst papieren boeken, dus wil ik mijn kijk op e-reading verbreden met behulp van dit event. Ik wil een betere kijk in het leven van mensen die wél graag e-lezen.
Lucien Tull Media Informatie en Communicatie in Amsterdam3e jaar Ik ben nu bezig met een project over e-boeken waardoor ik benieuwd ben naar het evenement. Dit is een kans om tot een scriptie-onderwerp te komen, maar ook om te netwerken en mensen (in het werkveld) ontmoeten. Ik sta op het punt bijna af te studeren en kan ik alvast door middel van zulke evenementen rondkijken en luisteren wat er om mij heen gebeurt op het gebied van het internet en e-publishing. Kortom, ik kan mij verdiepen in dit thema en weten hoe anderen hiernaar kijken.

Verslaglegging gebeurt vanuit het project HVA-Eboekenstad Amsterdam. Dit project is een onderzoeksproject van de Hogeschool van Amsterdam waarin alle elementen van het digitaal leren en lezen in het hoger onderwijs worden onderzocht en beschreven. Dit project is ook een van de sponsoren van het Ereadingevent. Meer informatie is te vinden op: http://www.e-boekenstad.nl/.

Wij staan onder leiding van de docenten Gerlof Donga en Joost Kircz. Zij zijn docenten op de Hogeschool van Amsterdam en maken deel uit van het E-boekenstad Amsterdam project.

Wij zijn heel erg geïnteresseerd in de ontwikkelingen op het gebied van e-reading. Vanuit die interesse gaan wij de dag verslaan. Vóór het event schrijven wij een aantal blogs over onze verwachtingen naar aanleiding van het programma dat geboden wordt.

Tijdens de dag gaan wij twitteren over het event en zenden wij live opgenomen interviews uit met sprekers, bezoekers en standhouders. Ook zullen wij foto’s maken om een indruk te geven van de gebeurtenissen.

Na afloop geven wij in een aantal blogs weer wat onze ervaringen en dat van de bezoekers waren op de dag.

Alle verslagen zijn te lezen op de website van het ereadingevent bij de online activiteiten.

Category: blog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *